noticies


II PREMI A L'EXCEL·LÈNCIA - NOTA DE PREMSA

 
07-11-2009

La fundació privada MARTÍ L’HUMÀ. TOT CONCA, concedeix  el 2on. premi a l’excel·lència.
 
En crear la fundació, es va voler que la defensa del món del dret i la justícia, en tant que pilars fonamentals de la democràcia, figurés entre els seus objectius, de manera que al costat de la promoció cultural, la defensa del patrimoni, el suport als operadors artístics, la ciència i la divulgació dels nostres valors, el dret ocupés el lloc que li correspon en la societat del segle XXI.
 
Per això, es va crear el “premi a l’excel·lència”, quina finalitat no és altra que la de distingir persones de Montblanc o la Conca de Barberà que hagin destacat per les seves aportacions en benefici de la humanitat.
 
Masses vegades la justícia ocupa espais mediàtics a partir de comportaments poc adients d’alguns dels seus representants, resolucions no intel·ligibles, acumulació de procediments que no es resolen, o denúncies sobre la manca de recursos de jutjats i tribunals, oblidant que hi ha una munió d’operadors jurídics que treballen dia a dia, honestament, per garantir que els conflictes entre els humans es resolguin des de la llei i amb igualtat de tracte per a tothom.
 
La vida moderna , amb els seus ritmes i les seves distàncies, massa sovint no ajuda al conjunt de persones de la comunitat, -a la qual pertanyen aquells juristes honestos-, a sentir el legítim orgull de tenir entre els seus membres una persona capaç d’exportar el nom de la seva comunitat arreu.
 
Per tant, a banda del reconeixement exprés a la persona guardonada, l’altra finalitat del premi es la decidida voluntat de convertir-lo en un referent de “maneres de fer” per al conjunt de la població, i molt especialment per als joves i estudiants. Es tracta, en definitiva, d’estimular l’autoestima dels convilatans, des de referents biogràfics que els hi són propers, vivint el nostre present en positiu.
 
El premi no té una periodicitat preestablerta, ni compensació de caire econòmic, tractant-se d’un reconeixement que es concreta amb una obra artística produïda per un autor local, lliurada en un acte públic.
 
Pel que fa al primer premi, el Patronat de la Fundació, el va concedir al montblanquí Sr. Josep Guarro Artigas, de 58 anys, catedràtic de microbiologia de la Universitat Rovira i Virgili, l’any 2006.
 
Ara, s’ha concedit el segon a la Sra. Teresa Cervelló Nadal, montblanquina (1950) i actualment Magistrada de la Sala Civil i  Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 
Teresa Cervelló Nadal, llicència en dret, fou Secretària adjunta del 2on. Congrés Jurídic Català (1971) i, l’any 1973, és sòcia fundadora d’un despatx col·lectiu d’advocats a Barcelona, passant-ne a dirigir l’àrea de dret civil. En el seu despatx hi ha treballat fins l’any 2006, en què, a proposta del Parlament de Catalunya, fou escollida Magistrada del TSJC pel Consejo General de Poder Judicial.
 
Ha estat membre del consell rector de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya i de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d¡Advocats de Barcelona.
 
Ha estat, igualment, membre del Tribunal Arbitral de Barcelona i professora associada de dret civil de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
És membre de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.
 
El premi es lliurarà el proper dia 28 de novembre a les 19 hores, a la sala noble del Palau Alenyà (seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà), carrer St Josep de Montblanc.
 
Montblanc, octubre de 2009.