Èxit d’inscripcions al nou Taller Artístic impulsat per La Fundació Martí l’Humà

El col·lectiu El Formiguer i la Fundació s’uneixen per realitzar un taller d’arts plàstiques en un nou espai creatiu a la Sala Sant Miquel

La jornada de portes obertes del nou taller creatiu de La Fundació Martí l’Humà i el col·lectiu El Formiguer va ser un èxit de participació. Desbordant les expectatives d’aquesta iniciativa que pretén oferir un nou espai on l’art i la cultura siguin els protagonistes.

Per primera vegada, s’organitza una proposta dirigida a totes les persones creada per professionals de l’art, que es durà a terme un nou espai com és la Sala Sant Miquel que la Fundació Martí l’Humà cedeix per realitzar l’activitat. També la Fundació assumeix el cost dels professors i del material. La posada en marxa d’aquesta instal·lació i material s’ha fet apostant pel comerç local: cavallets, pintures, paper, pinzells, llums… Tot el necessari per al desenvolupament del curs s’ha adquirit a comerços i empreses de la Conca de Barberà per tal de fomentar el comerç de proximitat.

Les sessions estaran enfocades a treballar conceptes proposats a través del dibuix i del color, sempre oberts a altres menes d’expressió i a l’ús de diferents tipus de técniques i materials. Permetran I’experimentació creativa de váries técniques, com el dibuix, la pintura, I’aquarel·la, I’escultura, el collage, etc..

Un total de 24 alumnes ja s’han matriculat amb edats compreses entre els 13 anys i els 65. De fet, les sessions estan obertes a tothom a partir dels 10 anys d’edat.

Des de la Fundació es pretenia crear una activitat cultural i col·lectiva per tal de combatre el que la pandèmia ha trencat. D’aquesta manera aconseguir que les persones tornem a tenir vida social expressant-se i desenvolupant activitats. Realitzar un taller creatiu d’expressió artística fomenta l’art i la unió entre persones. Una nova experiéncia creativa per recuperar l’autoestima i la motivació.

Els tallers seran impartits per membres del Col·lectiu d’Artistes de la Conca de Barberá “El formiguer” format per: Albert Anglés, Mercé Bofill,

Elena Cartaña, Olga Delgado, Santi Fernández,Laura Magrinyá, Jordi Martorell, Núria Rion, Raúl Romero i Elefa Sánchez.

La primera classe ha començat aquest dijous amb dues sessions a causa del gran nombre d’alumnes participants. De moment, s’han tancat les inscripcions, però no es descarta poder-les ampliar pròximament.

El curs es realitzarà de novembre del 2021 al maig del 2022 i seran impartits per dos artistes del col·lectiu en cada sessió. Seran tots els dijous no festius i tindran una hora i mitja de durada a partir de les 18h.Es pot demanar informació per si s’amplien les places a través del correu elformiguerespaicreatiu@gmail.com o els telèfons de contacte 675956828 (Mercé) i 686030562 (Elena).